God info inden ophold

Legetøj mv.
Du er velkommen til at medbringe hundens egen, legetøj og andet hunden kender. Husk det er en god ide at medtage et tæppe, strømpe eller trøje, således at hunden har en kendt lugt med i pensionen. Det øger hundens tryghed under opholdet. I boksene er der kurve og hundene får godbidder i form af f.eks. tyggeben, griseøre eller lignende. Hårde kurve skal ikke medbringes, da disse forefindes i pensionen.

Foder:
Foder er inkluderet i prisen. Foderet er et kvalitetsfoder, der dækker hundens behov for korrekt ernæring.

Vaccination:
Vaccinations attest skal medbringes! Vi gør opmærksom på at din hund skal være vaccineret, inden for de sidste 2 år. Vi kan ikke påtage os ansvar for smitsomme sygdomme.

Løbetid:
Hvis din hund er i løbetid, skal vi informeres om dette inden indcheckning, så vi kan tage vores forholdregler.

Sikkerhed:
Hvis du er vidende om at din hund han undslippe/kravle over indhegninger, skal vi vide dette ved indchecking, så vi kan tage vores forholdregler.

Forsikring:
Din hund skal være Lovpligtig ansvarsforsikret.
Vi gør opmærksom på, at hunden til enhver tid er indleveret for ejerens regning og risiko.

Sygdom og medicinsk behandling:
Hvis din hund bliver syg under opholdet, vil vi først forsøge at kontakte dig. Hvis vi finder det nødvendig vil vi kontakte din egen dyrlæge, eller pensionens dyrlæge. En evt. regning fra dyrlægen vil blive påført regningen fra pensionen. Da sygdom kan være et spørgsmål om hurtig behandling, vil vi, hvis vi finder det nødvendig, kontakte dyrlægen uden forudgående kontakt til dig. Pensionen kan give nødvendig medicin.

Kennelhoste:
Kennelhoste er nok den mest kendte – og frygtede – virussygdom blandt hundekenneler og pensioner. Dette skyldes at virus kan være endda meget vanskelig at slippe af med igen, når den først er dukket op. Men hvor mere end en hund er til stede er der risiko for at hundene smitter hinanden. Kennelhoste er en tilstand svarende for mennesker til en virusbestemt forkølelse.

Virussen har en inkubationstid på 4 til 14 dage hvor hunden ikke viser synlige tegn på sygdommen, men hvor den smitter alle andre hunde omkring sig. Dette betyder desværre at det er helt umuligt for f. eks. en hundepension at forudsige eller at udpege en smittebærer.

Kennelhosten starter almindeligvis med, at hunden frembringer lyde, som kunne minde om at den har noget siddende i halsen, som den ikke kan få op. Hunden vil siden begynde at hoste slim op og sluttelig vil den begynde at hoste som en voksen mand, især under forskellige kraftanstrengelser som leg, løb, springene op og gøen. Hosteriet varer normalt op til to uger, hvorefter hosten aftager af sig selv.

Kennelhoste er i reglen helt uskadelig og såfremt hunden opfører sig almindeligt, altså spiser og drikker normalt og ikke får feber, så er dyrlægekonsultation ikke nødvendig.

I perioden hvor hunden hoster, er det vigtigt så vidt muligt at holde den fra andre hunde. Kennelhoste smitter meget voldsomt og smitten overføres via luften, spyt, slim, urin etc.

Først når hunden holder op med at hoste er den rask og først da smitter den ikke længere.

Der er ingen egentlig behandling mod kennelhoste, men i grelle tilfælde kan Noskapin tabletter lindre hosten. Noskapin fås i håndkøb uden recept.

I Hundepension Hafran forsøger vi at mindske risikoen for Kennelhoste. Foruden den daglige rengøring hos alle hundene – ude og inde – desinficere vi altid et værelse efter en hunds afrejse, så den kommende hund er sikret – i hvert fald for en start.

Alligevel er det ikke muligt for os at gardere os mod denne virus – det er som med børnehaver: er først et barn blevet smittet – så følger resten efter!

Såfremt en hund i Hundepension Hafran får feberlignende tilstand, eller standser sin indtagelse af væske eller føde, vil den øjeblikkelig blive bragt til dyrlægen.

Diarré:
Diarré er også en ret almindelig pensions-sygdom, idet den er en meget smitsom hundene imellem. Skulle det ske for Deres hund, bliver den sat på faste den første dag. På andendagen vil hunden blive fodret med et særligt diætfoder. Fodringen vil ske i små portioner og mange gange i løbet af dagen. På trediedagen skal hunden være helt rask og er dette ikke tilfældet, vil hunden øjeblikkelig blive bragt til dyrlægen.

Med vores placering i Hjordkær tæt på Rødekro, ligger vi tæt på motorvejen, uden det betyder lydgener for mennesker og hunde. Dog betyder det at du let kan komme frem og tilbage til motorvejen fra pensionen.